Når barn er pårørende
Rådet for psykisk helse
Filmkonsulentene ønsket å lage film for unge mennesker som lever i nær relasjon til mennesker med ulike typer psykiske eller rusrelaterte helseplager, som for eksempel depresjon, spiseforstyrrelser, bipolar lidelse og angst. Vi tok kontakt med Rådet for psykisk helse og det viste seg at det var en stor gruppe barn som har denne utfordringen. Rådet for psykisk helse og Filmkonsulentene inngikk et samarbeid om å utvikle et filmprosjekt og sammen søke finansieringsmidler.
Fiksjonsfilmer for unge målgrupper
Primærmålgruppen var barn i alderen 9 - 12 år som lever i en relasjon med mennesker som opplever psykisk sykdom. Sekundærmålgruppen er voksne mennesker som i en eller annen sammenheng møter disse barna. Vi mente den beste måten å belyse dette på var å lage fiksjonsfilmer hvor det var lett for de unge å kjenne seg i igjen i situasjonene. Filmkonsulentene tok initiativet og skrev søknad for å lage tre fiksjonsfilmer til tre forskjellige temaer. Vi fikk tilsagn på søknaden og startet utviklingen av detaljerte manus. Rådet for psykisk helse deltok i prosessen og kom med innspill på detaljer i manus.
3 kortfilmer rettet mot barn på 5. til 7. trinn
Filmprosjektet “Når barn er pårørende” ble tre kortfilmer: Hjemvei (tema depresjon), Juleavslutning (tema: sosial angst) og Pysjparty (tema: alkohol). Rådet for psykisk helse var veldig fornøyd med resultatet. Filmene er først og fremst rettet til barn på 5. til 7. trinn. Vi inngikk en avtale for distribusjon via skoleverket for best mulig spredning og tilgjengelighet overfor målgruppen.